hello.felvételi
Felvételizni készülsz? Vannak még kérdéseid? A hello.felvételi hírlevél lényegre törő hírekkel segít tájékozódni a felsőoktatás világában.
Hírek Feliratkozás Kapcsolat
Ezekhez a szakokhoz szükséges emelt szintű érettségi
Jövő évtől szigorodnak a felvételi követelmények. 2020-tól csak azok kerülhetnek be felsőoktatási intézménybe, akik minimum egy tárgyból emelt szintű érettségit tesznek, emellett van egy – legalább B2-es, vagyis középfokú – nyelvvizsgájuk.
 
2019-ben is számos szakhoz szükséges emelt szintű érettségit tenni. A társadalomtudományi képzések esetében az általános feltételek érvényesülnek: a két érettségi vizsgatárgyból az egyiknek kötelezően emelt szintűnek kell lennie. A gazdálkodástudományokhoz tartozó szakok esetében a megadott szakmai érettségi vizsgatárgyakból lehet választani, az emelt szintű érettségi itt nem kötelező. Az általános orvosi, fogorvosi, állatorvosi vagy gyógyszerész szakra jelentkezőknek viszont két tárgyból is emelt szinten kell érettségizniük. A szakok felvételi követelményeiről részletesebben ITT olvashatsz.
 
Fontos azonban megjegyezni, hogy akkor is megéri a felvételi tárgyakból emelt szintű érettségit tenni, ha a választott szakon ez nem előírás, az emelt szintű érettségiért ugyanis – eredménytől függetlenül – jár az 50 többletpont.
SALT Communications Kft. 1012 Budapest, Logodi utca 44/b.
info@hellofelveteli.hu