A 2020-ban jelentkezők már a megújult Corvinus Egyetemre felvételizhetnek az új felvételi szabályok szerint.

 

Hogyan jelentkezz?

A felvételi jelentkezésedet 2020. február 15-ig kell benyújtanod kizárólag elektronikusan, a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül. A regisztráció után legfeljebb hat helyet jelölhetsz meg térítésmentesen. A kért dokumentumok feltöltése után az Ügyfélkapun keresztül hitelesítheted a felvételi kérelmet.

Miből érettségizz, ha a Corvinusra jönnél?

Gazdálkodástudományi Kar:

  • emberi erőforrások, gazdálkodási és menedzsment, kereskedelem és marketing, nemzetközi gazdálkodás, pénzügy és számvitel,  turizmus-vendéglátás  (kettőt  kell választani a következők közül): földrajz, gazdasági  ismeretek,  informatika, ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi  tárgy, matematika, történelem,  egy idegen  nyelv*,  ágazati szakmai  érettségi  vizsgatárgy**,  szakmai  előkészítő tárgy ***.

  • gazdaságinformatikus:  matematika  és  fizika  vagy  gazdasági  ismeretek  vagy  informatika vagy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy ** vagy szakmai előkészítő vizsgatárgy ***.

  • vidék fejlesztési agrármérnöki (kettőt kell választani a következők közül): biológia, fizika, földrajz,   informatika, ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi tárgy kémia, matematika, természettudomány,  idegen  nyelv*,  ágazati szakmai  érettségi vizsgatárgy**, szakmai előkészítő vizsgatárgy***.

 

Közgazdaságtudományi Kar: kötelező emelt szintű érettségi matematikából és gazdasági ismeretek vagy történelem vagy egy idegen nyelv* vagy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy** vagy szakmai előkészítő tárgy ***.

 

Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar (kettőt kell választani a következők közül): magyar, matematika, társadalomismeret, történelem, egy idegen nyelv*. Legalább egyet emelt szinten kell teljesíteni.

 

*idegen nyelv: angol, francia, német, olasz, orosz, spanyol

 

**az adott szak ágazati szakmai érettségi vizsgatárgyait tételesen megtalálja: Felvi.hu linkjén

 

*** az adott szakmai előkészítő tárgyait tételesen megtalálja: Felvi.hu linkjén

Milyen szakokat indít a Corvinus alapképzésben?

A Gazdálkodástudományi Karon nyolc alapképzés közül lehet választani: emberi erőforrások, gazdálkodási és menedzsment, gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki, gazdaságinformatikus, kereskedelem és marketing, nemzetközi gazdálkodás, pénzügy és számvitel, turizmus-vendéglátás.

 

A Közgazdaságtudományi Karon az alkalmazott közgazdaságtan alapképzés, valamint a gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés osztatlan képzés indul.

 

A Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok karon négy szakra lehet jelentkezni: kommunikáció- és médiatudomány, nemzetközi tanulmányok, szociológia, politikatudományok.

Továbbra is lehet ingyenes képzésre jelentkezni? 

Igen. A Corvinus Egyetem 2019 júliusától alapítványi modellben működik, de továbbra is lehet térítésmentes képzésre jelentkezni. Ezt a felvételi során az „A” finanszírozási forma megjelölésével teheted meg. További információ.

További információt a

Felvételi kiadványunkban találsz!

Hírlevél feliratkozás

© 2020 Budapesti Corvinus Egyetem

  • FB
  • IN
  • insta
Asset 1_2x (2).png
  • FB
  • IN
  • insta